Wine Blogger

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πικάντικο Ριζότο με Μανιτάρια και Κόλιανδρο

Λίγες μέρες πριν και ενώ αναζητούσα κάτι να φάω... τα μόνα εφόδια που υπήρχαν σπίτι ήταν μερικά μανιτάρια και ρύζι... ήταν αρκετά !!!!!! μέσα σε λίγα λεπτά έγινε ένα υπέροχο πικάντικο ριζότο.

Υλικά για 2 άτομα:

  • ένα βαζάκι - κονσέρβα μανιτάρια / ιδανικά χρησιμοποιήστε φρέσκα της αρεσκείας σας δίνουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα (ψιλοκομμένα)
  • μία κούπα ρύζι για ριζότο (τύπου arborio)
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κόλιανδρο σε σκόνη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα
  • Νερό ή ζωμό λαχανικών (περίπου ένα λίτρο)
  • Αλάτι
  • Ουίσκι για το σβήσιμο
  • λίγο μπούκοβο - προαιρετικά

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα λίγο κόλιανδρο και 6-7 κόκκους πιπέρι, τα σοτάρουμε λίγο, να δώσουν έντονο άρωμα, με προσοχή να μην καούνε - σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ροδίζουμε,

Ακολουθούν τα μανιτάρια, τα ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές

ακολουθεί το ρύζι, το σοτάρουμε καλά, να γυαλίσει από όλες τις μεριές, και σβήνουμε με το Ουίσκι (περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ), περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό - ρίχνουμε 2 κούπες για αρχή και ανακατεύουμε,

προσθέτουμε την μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό.

όταν τείνει να εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε άλλη μια κούπα.. και ου το καθεξής.. ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό κούπα κούπα όταν εξατμίζεται το προηγούμενο - πάντα σε μέτρια φωτιά, και με προσοχή να μην κολλήσει,

δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι κ φρέσκο πιπέρι,

όταν το ρύζι μαλακώσει και έχει γίνει ένας πηχτός χυλός σαν κρέμα, το ριζότο είναι έτοιμο!

συνοδεύσετε το με ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί, ή με ένα ωραίο ροζέ, που ταιριάζει κ με την εποχή!

Καλή Όρεξη !!

2 σχόλια: