Wine Blogger

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

αντί προλόγου..

Κάθε μέρα, κάθε ώρα βομβαρδιζόμαστε με διαφημίσεις και εκπομπές για φαγητό, γεύσεις κτλ. Ενώ τα περιοδικά και τα ένθετα με συνταγές είναι πλέον αναρίθμητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλά ούτε και καλό, μιας και κάθε ένας που ξέρει να βράζει 2 αυγά βγάζει ένα ένθετο, και αν έχει και κανα γνωστό βγαίνοντας σε κάποια εκπομπή μετατρέπεται σε φοβερό μάγειρα και tv persona !!! Από την άλλη πλευρά και ενώ όλοι μας διαβάζουμε για ευφάνταστες συνταγές με περίεργους συνδυασμούς τείνουμε να ξεχάσουμε τις συνταγές της μαμάς μας και της γιαγιάς, πράγμα πολύ αρνητικό μιας και η γαστρονομική μας παράδοση είναι πολύ πλούσια και θα ήταν κρίμα να την λησμονούμε και να μην την μνημονεύουμε στην καθημερινότητα μας, αποτρέποντας το να γίνει αυτή ένα ακόμα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές.
Προσωπικά λατρεύω τους πειραματισμούς και το «παιχνίδι» με γεύσεις και υλικά. Όλα αυτά όμως ξεκινάνε από την γαστρονομική παιδεία και εμπειρία που απέκτησα από τα καλό- μαγειρεμένα σπιτικά φαγητά και την γνώση που αποκόμισα από την σπουδαιότητα της επιλογής της αγνής πρώτης ύλης, διότι, και το πιο «πειραγμένο» πιάτο, αν δεν έχει φρέσκα υλικά…. Δεν αξίζει τίποτα!
Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει 2 μεγάλες μου αγάπες, το κρασί και το καλό φαγητό. Για το λόγο αυτό και θα μοιράζεται κατά βούληση με νέα, κριτική, δοκιμές, συνταγές μοντέρνες, συνταγές της γιαγιάς, κρασιά επώνυμα, κρασιά ταπεινά και κάθε τι που ο ευρύτερος όρος ΓΕΥΣΗ εμπεριέχει !!
Καλή μας απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου