Wine Blogger

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

οι μεζέδες του poker

Με αφορμή τα σχόλια των καλών μου φίλων για τα μεζεδάκια της poker βραδιάς θα παραθέσω την συνταγή από ενός από αυτά αποκαλύπτοντας τα μεγάλα μυστικά της βραδιάς……
Κρακεράκια με Καπνιστό Σολομό / Γαρίδα
Καταρχήν επιλέγουμε τα κρακεράκια της αρεσκείας μας, εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλά crisps. Σε ένα μπολ ή απλά ένα βαθύ πιάτο αναμιγνύουμε Κατίκι Δομοκού, και Τυρί Κρέμα τύπου Philadelphia σε αναλογία περίπου 1 προς 1, για 16 κρακεράκια χρειάστηκα ένα κουτί τυρί κρέμα και αντίστοιχη ποσότητα κατίκι.
Αναμειγνύετε τα δύο τυριά με πιρούνι, ρίχνετε ελάχιστο νερό για να δουλεύεται το μίγμα και τα δουλεύετε με πιρούνι. Το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε άνηθο κατά βούληση και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε. Αν μας φαίνεται ξινό προσθέτουμε τυρί κρέμα, ή αν είναι πολύ απαλό προσθέτουμε κατίκι και ομογενοποιούμε ξανά.
Στη συνέχεια αλείφουμε τα κράκερ.
Αν Χρησιμοποιήσουμε καπνιστό σολομό, το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και βάζουμε πάνω στο κάθε κρακεράκι. Πριν σερβίρουμε τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι.
Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, παίρνουμε γαριδάκι μικρό καθαρισμένο (στα ψυγεία των super market, και το βράζουμε για ελάχιστα λεπτά.
Τοποθετούμε 2-3 μικρά γαριδάκια σε κάθε κράκερ (μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα τυριού ελάχιστη ποσότητα φρέσκιας σάλτσας ντομάτας ή απλά ελάχιστη κέτσαπ για να γλυκάνουμε την κρέμα)
Και μην ξεχάσω.. η παραπάνω συνταγή είναι 100% εγγυημένη για νίκη στο Poker!
Συνοδεύεστε τα με ένα αφρώδες κρασί της αρεσκείας σας (εμείς ήπιαμε μία Ισπανική Cava – Frexeneit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου